Koska niin monet ovat kyselleet millaista täällä on, yritän parhaani mukaan kertoa miltä tuntuu olla täällä. Ensinnäkin, maailma ei ole niin erilainen tälläpuolella tellusta. Toki täällä on lämpimämpää, mutta esimerkiksi tuossa takapihalla kasvaa koivu (juu, ihan samanlainen kuin Suomessakin). Toki sitten niitä palmujakin näkyy. 

Hajut oli oikeastaan se "suurin ero" mitä huomasin. Tosin joskus tuntuu, että muutenkin kiinnitän enemmän huomiota tuoksuihin kuin muihin asioihin, mutta uskon, että muutkin olisivat kanssani samaa mieltä. Villiä, kun välillä ilmassa haisee eukalyptus ja välillä jotkut makeat kasvit.

Ihmiset ovat täällä tosi lyhyitä, siis keskimäärin. Se selittänee korkeat korot, joita kaikki kaupat ovat pullollaan. Täällä tosiaan jopa "marketeista" löytyy hienompia kenkiä kuin meiltä kenkäkaupoista. Toki niillä ei voi kävellä, mutta urhoollisesti ihmiset täällä näyttävät yrittävän ...

Ja kuten sanottu, lämmintä on. En kuitenkaan ole kärsinyt kuumuudesta niin paljon kuin olin luullut. Itseasiassa nautin näistä lämpötiloista täysin siemauksin. Todennäköisesti kun palaan Suomeen, jäädyn jo lentokentällä pystyyn...

Koska kaikki kysyvät, niin vastaan yhteisesti tänne: En ole nähnyt kengurua, niitä ei juokse kaupungissa. Ovat hieman turhan isoja "citykaneja". Lupaan viipymättä, ensimmäisen tilaisuuden tullen, päivittää tiedon tänne, kun näen noita pomppivia ihmeotuksia. Sen sijaan eilen illalla päästiin Katrin kanssa ihmettelemään opossumeja. Kaksi sellaista vipelsi parvekkeen vieressä kasvavassa puussa. Somia otuksia, vähän niinkuin paikallisia oravia, mutta isompia ja lihavempia (sekä ilmeisesti tyhmempiä, sillä toinen tippui puusta... Sille ei käynyt kuinaan.) 

Täällä on myös JÄÄTÄVÄN kokoisia lepakoita. Siis oikeasti. Ne on variksia isompia. Hurjan söpöjä!  Ensimmäisen kerran kun moisen näin, loksahti kyllä leuka lattiaan. Suomalaiset lepakot on aika miniatyyrejä noihin Aussilan serkkuihinsa verrattuna.

Ja entä miltä tuntuu olla täällä? Kysymys, jonka kaikki ovat esittäneet minulle. Mitäpä luulisit? Ihan pirun hyvälle, olenhan lomalla!  =D

Paniikkishoppailua

Tänään pitikin sitten juosta pää kolmantena jalkana kaupungilla etsimässä viimehetken tarvikkeita hieman lyhyellä varoitusajalla olevia kuvauksia varten. Onneksi olimme ilmiömäisen nopeita ja löysimme kaiken tarvittavan.

Kävimme mm. muutamassa "goottikaupassa". Sairaan kalliita vaatteita, kuten jokamaassa vastaavissa liikkeissä, mutta niin hienoja... Yksi näistä kaupoista sijaistsi sellaisella pienellä, pimeällä kujalla, jonne äiti on kieltänyt menemästä. Mentiin kuitenkiin ja se kannatti. Olisin voinut ostaa vaikka mitä, mutta pihiys iski (lompakko kiittää). Muissa alan liikkeissä ei sitten oikeastaan ollutkaan mitään.

On itseasiassa todella uskomatonta, kuinka vaikeaa on löytää jotain sellaista, mikä ei kuulu esim "sesongin väreihin". Onneksi löysimme tiemme 7Angelsin tehtaanmyymälään (tms) ja sieltä löytyi pirun halvalla kaikkea ihanaa (ja huomisiin kuvauksiin sopivaa). Sinen täytyy mennä kyllä uudemmankin kerran.

Nyt onkin sitten shoppailtu kaksi päivää putkeen. Taitaa riittää hetkeksi. Jalat ovat kärsineet kovat tappiot, kuten myös lompakko, mutta on se ollut sen arvoista. Huomenna on sitten ihan uudet kuviot. Ensin kuvaukset ja sitten tyttöjen kanssa ulos. Jännä päivä siis tiedossa.

Swanston Street