Millainen on eläinten omistajan näkökulmasta hyvä päivä? Eläinihmisen onni koostuu erittäin pienistä asioista. Tänmä päivä vastaa melko hyvin käsitystäni hyvästä päivästä.

 

Töiden jälkeen raahauduin Agriin hakemaan Ponille vitamiineja karvanvaihtokaudeksi. Lupasin itselleni, etten ostaisi mitään muuta ELLEI valikoima ole uudistunut ja kevään "uutuuksiin" kuulu kauniita vihreitä sävyjä. Kuinka ollakkaan, poistuin Agrista hyvin onnellisena uuden satulahuovan, suojien, ratsastussukkien ja paidan kanssa (vitamiinilisänkin muistin jopa hurmoksestani huolimatta ostaa). Kaikki tuotteet tietenkin samaa keväistä vihreää sävyä. Maltoin kuitenkin (toistaiseksi) jättää vihreäruudullisen fleeceloimen ja fleecepintelit hyllyyn. Olen melko ylpeä itsestäni.

Kotiin päästyäni päätin lähteä vahvistamaan paikallisen kylähullun mainettani treenilenkin muodossa. Siran kanssa yhdistimme siis tottiksen treenamisen ja lenkkeilyn. Jokainen, joka on nähnyt, kun pk-koiria treenataan, tietää, ettei se ole ihan hirvittävän järkevännäköistä puuhaa. En voi suositella heikon itsetunnon omaaville treenaamista julkisilla paikoilla. Sen voin taata, että naapurit kiertävät kaukaa tällaisen toiminnan jälkeen.

Sira toimi kerrassaan hienosti. Sillä oli kova into päällä ja seuraaminen oli erinomaisen hyvää ja tiivistä. Saatiin tehtyä muutamat onnistuneet käännökset ja lisäksi liikkeestä istumista ja liikkeestä maahan menoa. Kaikki toimi ongelmitta. Nyt pitää vaan malttaa pitää taas järki kädessä treenaamisessa. Huomenna voisi harjoitella noutoja...

Treeniosuuden jälkeen oli sitten ihan normaalin lenkin vuoro. On se vaan niin ihanaa kävellä hyväkäytöksisen koiran kanssa hiljaista kylätietä pitkin tähtien tuikkeessa. Nauttia luonnon rauhasta ja raikkaasta ilmasta.

Niin, tänään oli hyvä päivä...