Mikä onkaan parempi tapa viettää juhannusta, ottaa vähän kuvia, rentoutua ja vain nautiskella kaikesta vailla kiirettä? Koko päivän oli upea sää, ei ollut edes krapulaa pilaamassa fiilistä, vaikka vähän bileiden jälkeistä väsymystä olikin havaittavissa. Tallillekin pääsin suunnilleen ihmisten ajoissa. Katselimme Saijan ja Erikan kanssa kun hevoset olivat laitumella. Istuskelimme ja juttelimme mukavia.

Ponin liikuttaminen tuntui aivan ylitsepääsemättömän raskaalta, mutta onneksi Saijalla oli ratkaisu tähänkin pulmaan. Hänen veljensä olivat tulossa ratsastamaan Viuhdilla ja päätimme helpottaa toistemme elämää käyttämällä myös Ponia "opetusratsuna" . Näin molemmat pääsivät helpommalla.

Minua jännitti koko homma niin, että jalustimia sopivaan mittaan säätäessäni, minun jalkani ihan kirjaimellisesti tutisivat. Mielessä liikkui kaikenmaailman kauhukuvia kaikesta siitä, mitä minun rakas Ponini saattaisi tehdä. Siis aivan kaikki pukkulaukkakohtauksesta ja keulimisesta itsepintaiseen paikallaan jumittamiseen. Mitään tällaista ei kuitenkaan ollut odotettavissa. Selkäännousukin sujui erittäin sujuvasti ilman pienintäkään elettä väistää tai potkaista kyytiin pyrkivää ratsastajaa.

Muukin ratsastus sujui hyvin, jopa niin hyvin, että uskalsin päästää Ponin irti riimunarusta, jotta kuski saa ihan oikeasti harjoitella vähän ratsastamista. Yllätyksekseni Poni lähti ilman vastarintaa pois luotani, mitä se ei normaalisti tee. Kaikki Pysähdykset ja kääntymiset sujuivat täysin ongelmitta. Sain olla todella ylpeä pienestä melkein valkeasta ratsustani.

Loppupäivä menikin sitten leppoisasti kotosalla kuvia koneelle ladatessa ja käsitellessä. Jouduin taas toteamaan, etten osaa enää käyttää tuota vanhaa zoomiputkeani lainkaan. En myöskään näköjään osaa lukea kamerani näyttöä tarpeeksi hyvin. Taas liian tummia kuvia, eli aukon olisi pitänyt olla yhtä pykälää isompi. Opin myös, että ulkokuvaukseen kannattaa valita mieluummin joku neutraalimmansävyinen satulahuopa kuin kirkkaan punainen. *pienimuotoista kiroilua* Noh, oppia ikä kaikki.

Kaikkinensa siis todella rento päivä. Huomenna sitten pitääkin ottaa itseään niskasta kiinni ja aktivoitua. Ponin kanssa pitäisi treenata peruutuksia ja laukannostoja ja Siran kanssa pitäisi mennä pyöräilemään. Harjikset pitäisi taas trimmata, ennen kuin pääsevät vallan kurjaan kuntoon ja äidille pitäisi värkätä jonkinlainen siisti hinnasto. Onneksi "logon" tekeminen poistui vastuultani. Se olisi ollut ehkä hieman liikaa minun taidoilleni.

Tässä vielä pari kuvaa tältä päivältä:

1245452921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Allu uudella laitumella

1245452948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viuhti laiduntunnelmissa

1245447351_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Poni opetusmestarina